beats by dre cheap

Godina dana.

Da, bio je petak mila  moja, tacno prije godinu dana, kada su tvoji lagani koraci meni dolazili onom sivom stanicom na kojoj sam stajao sa ruzom skrivenom iza ledja.
Svega se sjecam. Slike se same namecu i naviru. I one torbe na tockice se sjecam dok prelazimo ulicu, i tvojih koljena se sjecam i nekog mosta koji je tu negdje ali ga ne vidimo.
Noc je brzo padala a nas dvoje sami u nepoznatom gradu lutamo mokrim ulicama kao dva romanticna prestupnika pobjegla od sudbine koja nam je dodjeljena.
Drzis me pod ruku pripijena uz mene i samo ti i ja znamo da tada imas na svojim dugim nogama samostojece crne carape. Sretni smo i smijemo se pokusavajuci smijehom da zaboravimo na strah od sutra koje ce nas opet rastaviti.
Sjecam se i onog italijanskog restorana u kojem smo bili prvi gosti. Pasta i casa crnog vina.
Koliko si me samo tada imala i koliko je samo moje srce strepilo od svakog sata koji nam zauvijek prolazi. Nikad mi nisi bila blize i nikad nisi vise moja bila a ja  zbunjen tom velikom srecom kao da nisam znao sta bih prije i kao da bih sve odjednom. Ona djecacka zaljubljenost i ljubav kad joj se plese u aleji lipa.

Sjecam se i otvorenog prozora i nasih tijela koja se doticu. Pogleda na pustu ulicu po kojoj se spustila noc i kapi hladne kise. Ulicna rasvjeta se oslikavala na mokroj ulici kao u nekom mutnom ogledalu. Mozda ta svjetlost u koju smo gledali, mozda mjesecevo svjetlo, ne znam, samo znam da nam je nesto obasjalo lica.

I evo, jasno te vidim mila moja.
I kao da osjetim okus lambrusca sa nasih usana.

A godina dana prodje.

opijen tobom
http://opijentobom.blogger.ba
31/12/2012 02:05